Menu

Yogaterapi

yoga som terapi 


Vi trenger balanse i våre liv. Livet og hverdagen har en tilbakevendende tendens til å få oss ut av balanse. Å gjenskape balanse handler om å lytte innover, til hva du behøver og har godt av. Det handler om å spise nyttig, drikke vann, få i seg tilskudd, røre på seg, balansere arbeid, fritid, sosialt liv – og sove godt. Yoga terapi handler om å gjøre deg bevisst på dine grunnleggende behov.

 

DU ER EN ENERGISKAPNING

Vi er skapninger av kjøtt og blod, ja – men i grunnen, ut fra yogaens perspektiv, er vi energiskapninger som trenger å begynne å se oss selv som nettopp det. Vi behøver å fylle på ny energi, åpne opp blokkeringer i energiflyten – og skape balanse i våre liv!

 

CHAKRA - SJELENS DNA

Yogaen snakker om Chakra – energisentre som livskraften strømmer gjennom. Yoga terapi arbeider veldig presist med chakrasystemet. Chakrasystemet kan sies å være vårt sanne DNA. I chakraene finnes dine egenskaper, styrker og svakheter lagret – innprogrammert som mønstre. Ubalanse i systemet gir symptomer vi kaller sykdom og uhelse. Disse mønstre kan påvirkes, styrkes og ”repareres” med yoga.

 

VI PREGES FOR LIVET - TIDLIG I LIVET

I henhold til yogisk filosofi skapes spesifikke mønstre i dine 3 nederste chakra, helt fra tiden i mammas mage og opp til 11-års alder. Det er i disse, det nedre triangelet – og med pusten, vi starter å arbeide i yogaterapien.

 

PUSTENS BETYDNING

Pusten er grunnlaget for livet. Vi puster 20.000 ganger / dag hele livet, - og enda kan vi ikke puste ordentlig! Pusten påvirker kropp, sinn og helse på fundamentalt vis. I yogisk terapi er pusten den røde tråden, som integreres i alt vi gjør.

 

FORSKNING OM YOGA

Det har vært forsket på yoga i vest i 100 år. Det er naturligvis varierende kvalitet på forskningen, men de fleste studier peker entydig på at yoga grunnleggende fungerer slik yogamestre gjennom alle tider har hevdet.

 

Et grunnleggende element i Yogaterapi: Sykdom er symptom på en underliggende ubalanse. For at en helhetlig helbredelse skal skje, må alle deler - kropp, sinn og sjel, inkluderes. Yogaterapi handler om å gjenskape balanse i disse deler ved hjelp av ulike redskap. Yoga, som i sin grunn er en åndelig disiplin, tar i betraktning og behandler hele mennesket. Metodene kan spenne fra rene øvelser, meditasjoner av ulik art, balansering av chakra, komplementær behandling som massasje, øreakupunktur, soneterapi etc og alltid ved hjelp av samtale.