Menu

Yin Yoga


Jeg var så heldig at mitt første møte med YinYoga fant sted på en liten workshop med Biff Mithoefer i 2012. Det er jeg uendelig takknemlig for. Hans innstilling til kropp og sinn (tuftet på hans egen erfaring) fant øyeblikkelig gjenklang hos meg. Dette at vi kommer så uendelig mye dypere og kan oppnå varige og positive resultater ved å finne tilbake til den allerede eksisterende kontakten mellom kropp og sinn via pust.

I YinYoga har vi fokus på stille, dyp, restituerende tilstedeværelse, ved at utøver går mykt og forsiktig inn i alle asanas (stillinger). Disse skal så holdes så lenge at hver og en kan få en opplevelse av tilstedeværelse dypt inn i kropp og sinn. Og så, litt etter litt, få opplevelsen av å komme stadig dypere inn i både den fysiske og eteriske kroppen samtidig som man finner hvile og forløsning i sinnet. Dette er veien for å finne den kjærlige aksept til sitt indre og sitt ytre, og gjennom denne innstillingen vekke de mer Yin-relaterte deler av vår fysiske, emosjonelle og spirituelle kropp. Ved å fremme den gode flyten av Qi – energi – gjennom våre meridianer (energikanaler) i vår dype Yin-kjerne, kan vi bringe helse og balanse inn i vår travle Yang eksistens.

Kombinasjonen av stillinger har sin inspirasjon fra taoistisk yoga. De fleste stillingene gjøres sittende eller liggende, og vi holder hver posisjon for 4-8 minutter. Fokus underveis er på indre organer og kjertler, muskelavspenning, meridianer og balansering av bindevev og ligamenter. Denne herlige, rolige timen er en god motvekt til den travle hverdagen, og en god komplementær praksis til annen, mer dynamisk, trening. YinYoga skaper rom for å lande og frigjøre seg fra negativt stress som har satt seg i kroppen, gir tilflyt av energi og fokus, slik at vi kan leve livet med større grad av tilstedeværelse.

YinYoga krever tålmodighet og, til en viss grad, utholdenhet der det handler veldig mye om aksept. Aksept av omverdenen, av venner og fiender, kollegaer, familie og først og fremst aksept av oss selv.

Det å få skape en trygg setting for fredelig og inderlig aksept, er et ubeskrivelig privilegium for en YinYoga lærer. Timene er lagt opp med noen energiøvelser for å få litt sirkulasjon – både i indre organer og i energibaner. Deretter ca. 1 time med øvelser. Som avslutning er det avspenning og meditasjon.

Yin Yoga teaches

~ the pose begins, when you want to leave it ~