Menu

Samtaleterapi


Meditasjonsterapi
er forskjellig typer meditasjon brukt terapeutisk for å fremkalle en tilstand av avslapning og konsentrasjon som omfatter både kropp og sjel. Det er en forhøyet bevissthet med en påfølgende følelse av distanse. Dette er et fullstendig normalt fenomen med forutsigbare virkninger, ikke noe magisk. En person i denne tilstand sover ikke, men velger å være midlertidig i indre opplevelser – fokus flyttes fra ytre til indre. Det er viktig å merke seg at noen trenger lenger tid enn andre.  Det er klienten som bestemmer, sammen med terapeut, hvilken type meditasjon som skal benyttes.

 

 

Ulike meditasjonsformer:

Suggesjonsmeditasjon – en guidet meditasjon der vi tar utgangspunkt i ulike problem klienten ønsker å jobbe med, f.eks: røyking, neglebiting, eksamensnerver, hodepine, søt hunger, søvnproblemer m.m.

 

Pustemeditasjon – ved hjelp av ulike pusteøvelser og i meditasjoner hjelper vi kroppen å åpne opp og gi tilgang til og grunnlag for konstruktivt arbeid med de dyptliggende årsaker til de problemer klienten jobber med.

 

Mantrameditasjon – lyden av egen stemme har en svært gunstig effekt på kroppen, forutsatt at det er positive og oppløftende lyder. Klienten får med seg hjem lydspor til bruk i denne terapien, slik at man kan jobbe med mantra alene.

 

Fysisk meditasjon – utvalgte øvelser fra yoga satt sammen med enten pust, lyd eller guiding. Kan for eksempel være noe så enkelt som det å gå en tur.

 

Med meditasjonsterapi kan du få hjelp til:

-         Bli kvitt stress, søvnproblemer, fobier, flyskrekk, neglebiting etc.

-         Å få bedre selvtillit og dermed bedre selvrespekt.

-         Øke motivasjon, konsentrasjon, hukommelse, innlæring, prestasjoner.

-         Livsstilsendring; endre dårlige vaner, kontroll på kosthold/vekt/røyking/helse, forstå og fjerne årsaken til depresjoner, angst, smerte.

 

En behandling-/behandlingsrunde starter alltid med en kartlegging av klientens problem og ønsket mål, samt første behandling. Dette tar ca. 1,5 time.

De påfølgende terapitimene tar ca. 1 time, og for å oppnå ønsket resultat er det ofte nødvendig med mer enn én behandling. Dette er selvfølgelig avhengig av den enkelte klients problemstilling.