Menu

Medisinsk Yoga

Medisinsk Yoga, slik den har blitt formet og utviklet på IMY i Stockholm, er en terapeutisk yogaform som springer ut fra klassisk Kundalini yoga, en svært gammel og opprinnelig yogaform fra nord i India og Tibet. Frem til 1930-årenen var denne yoga formen kjent under navnet Laya Yoga. Den har røtter i den Tantriske tradisjonen, en av de eldste former av yoga mennesket kjenner til. Inn i Kundalini yogaen har IMY vevet grunnleggende aspekter fra Ayurveda, den flere tusenårige indiske legekunsten, samt komponenter fra den tradisjonelle kinesiske medisinen (TKM).

 Medisinsk Yoga er utviklet under klinisk og terapeutisk arbeid med titusentalls deltakere på flere hundre svenske arbeidsplasser fra begynnelsen av 1996. Dette yogiske system er også utviklet ut fra resultatene av hundretalls vitenskapelige studier over hele verden på ulike former av yoga. Blant disse svenske studier på Kundalini yoga, bl.a. fra Karolinska Institutet, Danderyds sykehus og i regi av Stockholms Universitet. Forskning i Norge har også kommet godt igang.

Medisinsk Yoga omfatter nærmere hundre ulike program og meditasjoner og er et utpreget terapeutisk system som kan anvendes som forebygging eller rehabilitering for grupper med ulike behov, for eksempel astmatikere, utbrenthet, ulike former for problemer i nakke/rygg, mage/tarm, hjerte/kar, migrene søvnforstyrrelser, spiseforstyrrelser, autoimmune sykdommer som MS eller Parkinson, m.m. Samtidig kan program skreddersys for den enkeltes spesifikke behov. Fysiske øvelser og stillinger/asanas kombineres med konsentrasjons- og pusteteknikker, samt ulike meditasjoner.

Korte, enkle yogaprogram kombinert med dyptvirkende meditasjon som en integrert helhet, kan skape terapeutiske effekter. Og utfra yogaens grunnleggende intensjon, vil det kunne gi en dyp og energimessig balanse på alle plan. Alle øvelser utføres alltid med utgangspunkt i individets evne og kapasitet. Også svært utmattede og kronisk syke personer kan derfor delta i utøvelsen av Medisinsk Yoga.

 

Yoga er å være tilstede i egen kropp og eget sinn; å oppleve seg selv som en helhet. Yoga er å utforske det som skjer - akkurat nå - med et åpent sinn.
Yoga gir økt styrke, fleksibilitet og balanse - både fysisk, psykisk og energetisk.

MEDISINSK YOGA med Cecilie

Enkle, men kraftfulle øvelser som er utarbeidet for å forebygge, eventuelt lindre/hele allerede eksisterende ubalanser - fysisk som psykisk. Inngående veiledning og forklaring underveis i timen.

Vi starter med oppvarming hentet fra både tibetanske munker, Audun Myskja og Energi terapi.

(Det vil være mulig å få kopi av øvelsene)

Deretter gjør vi øvelser hentet fra Kundalini Yoga. Disse øvelsene er utarbeidet spesielt med henblikk på å hjelpe og stimulere kroppen til å takle/forebygge ubalanser.

Alle øvelsene har vært gjenstand for forskning som gir klare, gunstige indikasjoner på en positiv effekt! Alle øvelser gjøres også med utgangspunkt i det enkelte individs evne og kapasitet.

Timen avsluttes med guidet meditasjon som gir helhet til treningen.

VELKOMMEN

 


 

 

Ps! Har du spørsmål om timen må du ikke nøle med å ta kontakt med Cecilie - enten via mail info@soulyoga.no eller tlf: 55101300