Menu

Om Soulyoga

Cecilie er instruktør, kursholder og personlig veileder i yoga. Hun tar utgangspunkt i yoga for å hjelpe deg å finne tilbake til indre og ytre balanse. Yoga er å være tilstede i egen kropp og eget sinn; å oppleve seg selv som en helhet. Yoga er å utforske det som skjer - akkurat nå - med et åpent sinn. Yoga gir økt styrke, fleksibilitet og balanse - både fysisk, psykisk og mentalt.
Cecilies mangeårige erfaring og utdannelse innen yoga, komplementær medisin og kosthold gir et allsidig og spennende utgangspunkt for et morsomt, lærerikt – og ikke minst – utbytterikt samarbeid.
Cecilie kan, gjennom sitt firma Soulyoga AS, tilby kurs og workshops med fokus på Medisinsk Yoga, Yin Yoga, Restorativ Yoga og Magedans. Det er også mulig å få privat konsultasjon innenfor ulike terapiformer – la oss kalle det livsveiledning!
I tillegg til sine 750 timer yogautdannelse, har Cecilie høyskoleutdannelse innen Naturterapi, pedagogikk og coaching. Hun har også over 23 års erfaring som kostholdsveileder.
Cecilie utdyper stadig sin kompetanse ved kursing i inn- og utland.
Bli kjent med Cecilie og du merker du blir tatt på alvor.


Min yrkesutøving dreide seg om regnskap og økonomi i over 20 år. Av den grunn har jeg bred, personlig erfaring med hva som skjer med kropp og sinn når man sitter stille foran en pc i 8 timer om dagen. Stor stressbelastning gjorde sitt til å gi meg plager som har preget meg i mange år. Jeg vet hvordan livet kan bli satt på vent i en kropp som ikke fungerer, og de følger dette får for hele tilværelsen.
For 14 år siden begynte en omskolering som førte meg inn i naturterapiens verden. 3,5 års grunnutdannelse på Natura Medica Akademiet i Drammen, som blant annet inneholdt anatomi/fysiologi og sykdomslære på sykepleiernivå, samt østlig (kinesisk) filosofi, psykologi, kosthold/ernæring, diagnostikk og et utvalg terapiformer. Alt dette ga meg en solid grunnmur å bygge videre på. Siden har jeg stadig tatt nye kurs og oppdateringer for å være i forkant i forhold til metoder jeg personlig har tro på. Jeg er også utdannet spesial pedagog og adjunkt i helse og sosial, samt 1 årsstudium i coaching.
Fra 2000 har jeg praktisert yoga for å finne den gode kontakten innover og opplevelsen av helhet. Jeg fikk hjelp av en helt fantastisk yogalærer i Asker (Francesco Suria) som lærte meg den myke veien inn i kropp og sinn, der du ikke presser, ikke truer, men tvert imot kjenner hvor godt det er å få den dype, gode kontakten mellom kropp og sinn. Denne praksisen gjorde at jeg fikk et ønske om å selv kunne instruere i yoga og den filosofien som ligger til grunn for den fysiske praksisen. I årene som kom tok jeg forskjellige utdannelser innenfor yoga og har nå til sammen mer 750 timer registret som yogalærer.
Det å ha en indre motivasjon i forhold til ulike behandlinger står sentralt i mitt virke. Det snakkes mye om placeboeffekten som om det skulle være noe negativt. Tvert imot, sier jeg. Placeboeffekten beviser kroppens fantastiske evne til å helbrede seg selv bare vi har en positiv innstilling til det som foregår. Den terapien jeg benytter skal ha som resultat at klienten selv tar ansvar for egen kropp, eget liv, egen helbred. Men de fleste trenger en dytt, litt informasjon, noen teknikker og verktøy de selv kan bruke i egen prosess – og der kan jeg hjelpe.