Menu

Øreakupunktur

Øreakupunktur vil si behandling med enten nåler eller trykk på punkter på ørene relatert til kroppen på samme måte som i soneterapi. Denne terapiformen er spesielt effektiv ved akutte plager og brukes stadig mer ved smerteklinikker og sykehus til smertebehandling og bedøvelse.

Øreakupunktur er en effektiv terapiform med et stort anvendelsesområde. Den kan benyttes ved de fleste kroniske og akutte sykdommer, og har vist god effekt ved f.eks. lokale smerter, migrene, muskel- og skjellet lidelser, leddbetennelser, bihulebetennelse, underlivsplager, alle typer avvenning (røyk, narkotika, alkohol, sukker etc.),

fordøyelsesproblemer, svimmelhet osv. Øreakupunktur kan med fordel også brukes som komplementær behandling ved et mer sammensatt sykdomsbilde.

 

Behandlingen

Punktene kan behandles med forskjellige typer fysiske stimuli: Med nåler som i akupunktur, med trykk eller massasje. Som etterbehandling benyttes en metode der man fester frø av en kinesisk senneps-urt på de aktuelle punktene og lar pasienten behandle dette selv med trykkmassasje.

 

Øreakupunktur er en selvstendig behandlingsform, men er også gunstig å bruke i kombinasjon med annen behandling, for eksempel soneterapi, energiterapi, kostholdsendring etc. Å kombinere soneterapi og øreakupunktur gir raske og gode resultater.